Kom op vrijblijvend gesprekUw opties bespreken? Aarzel dan niet en maak meteen een afspraak via ons contactformulier

een bedrijf kopen?

Een bedrijf aankopen doe je niet elke dag. Victoris Corporate Finance faciliteert en simplificeert door een procesmatige en pragmatische aanpak:

STAP 01

Doelstelling en
voorbereiding

Vooreerst is het belangrijk een afgelijnde doelstelling te formuleren met betrekking tot de scope van het mandaat. Een aantal belangrijke criteria zijn: gewenste sector, eigen vermogen, regio, teamvereisten. In dialoog creëren we een anoniem zoekprofiel op maat.

STAP 02

Acquisitie

In deze fase deelt Victoris Corporate Finance het anonieme zoekprofiel met alle geselecteerde partijen in ons eigen netwerk en dat van onze partners. Wanneer een bedrijf een mogelijke target vormt, verzamelen we hierover de nodige informatie vooraleer een kennismakingsgesprek te organiseren. Geven beide partijen akkoord om onderhandelingen te initiëren, dan doen we dit.

STAP 03

Onderhandeling

In de onderhandelingsfase ondersteunt Victoris Corporate Finance u middels een professionele waardebepaling van het potentiële target. De verkregen ‘prijsvork’ kan een mogelijke bieding onderbouwen.

Verder formuleren we op basis van alle beschikbare informatie een aantal adviezen gebaseerd op onze knowhow. Hoewel wij ons als ‘ervaren loods’ opstellen blijft u steeds de ‘kapitein’ die beslist.

STAP 04

Afronding

In het belang van beide partijen worden de hoofdlijnen vastgelegd in een intentieovereenkomst (LOI). Na ondertekening van deze LOI volgt traditioneel het ‘Due Diligence’ onderzoek. Mochten hieruit gronden ontstaan om enkele aspecten te heronderhandelen, dan geven we dit aan.

Ten slotte volgt de ondertekening van de koopovereenkomst. Dit gaat gepaard met de overdracht van de aandelen en de betaling van de koopsom.

Optioneel gaat Victoris Corporate Finance mee op zoek naar een gebalanceerde financieringsmix op maat van deze deal.

STAP 05

Post-deal implementatie

Victoris Corporate Finance blijft tot lang na de transactie een mogelijke sparringpartner op het gebied van operationele en financiële implementatie. Het is steeds aangeraden om met een aantal selectieve Key Performance Indicators (KPI’s) te werken, waarmee de impact van de transactie kan worden opgevolgd.

Kom op de
koffie

Wenst u advies of begeleiding omtrent het aankopen van een onderneming? Boek dan hier een vrijblijvende afspraak.

MAAK EEN AFSPRAAK